Van donker zolder naar lichte werkkamer, in één dag! - 't mooiste licht | FAKRO

Van donker zolder naar lichte werkkamer, in één dag!

“Is één dakraam genoeg? En hoe kan ik het zonlicht overdag beperken?” Kadeem uit Ooij stelde ons deze vragen en gaf ons vervolgens de kans om van zijn donkere zolder een mooie lichte ruimte te maken. Onze monteurs van de FAKRO Montagedienst hebben vooraf ter plekke bekeken wat de wensen en mogelijkheden waren. Niet veel later plaatsten zij in één dag 2 dakramen en creëerden zo eenvoudig een functionele werkkamer.

“Naast het daglicht werkt juist de verduistering prettig

Onze klant vond het heel belangrijk dat deze ruimte vooral heel geschikt werd als werkkamer. “De monteurs van FAKRO begrepen direct waarom niet alleen de juiste dakramen maar ook een geschikte zonwering belangrijk was. De zon staat in de middaguren namelijk precies op die kant van het dak.” En in dat felle licht en de warmte die dat meebrengt wordt werken achter een laptop toch wat lastiger. “Ik ben heel tevreden over de manier waarop de FAKRO Montagedienst heeft gewerkt. Van het advies en meedenken tot de kwaliteit van de dakramen en het timmerwerk van de montage ervan, alles verliep heel goed en snel.”

Van alle gemak voorzien

Voor deze kamer koos Kadeem voor het ultieme gemak van twee uitzettuimeldakramen (FPU-V). Deze zijn naast heel eenvoudig in gebruik ook extra veilig door het Topsafe anti-inbraaksysteem. Een duurzame drielaags polyurethaanlak zorgt ervoor dat de ramen ook onderhoudsvrij zijn en lang meegaan.

Om op ieder moment van de dag prettig te kunnen werken plaatsten we bijpassende zonwering van FAKRO. Met de ARF rolgordijnen kan de werkkamer volledig verduisterd worden. En daarnaast zorgen ze er ook voor dat de temperatuur op zonnige dagen niet te hoog oploopt. Precies de ideale omstandigheden voor een prettige werkplek waar Kadeem om vroeg.