Waarom een dakraam van FAKRO? - 't mooiste licht | FAKRO

Waarom een dakraam van FAKRO?

Handgreep aan onderzijde

Alleen bij FAKRO zit de handgreep standaard aan de onderzijde van het raam. Het raam is hierdoor eenvoudig te bedienen. Een krukje of ander hulpmiddel is niet nodig. Onze tuimeldakramen zijn voorzien van een speciale kinderbeveiliging, waarmee je het raam op een kiertje zet zonder dat deze verder opengeduwd kan worden.

Hoe hoger je het dakraam in het dak plaatst, hoe meer lichtinval in de ruimte. Door de handgreep aan de onderzijde is het raam ook bij een hogere plaatsing gemakkelijk te openen.

Het beste glas, lagere energiekosten

Naast een mooie lichtinval zijn onze dakramen ook uitstekend geïsoleerd, veilig en dempen geluid van buitenaf.  Zo beschikken alle ramen over in ieder geval HR++ beglazing. Drie- of vierlaags is uiteraard ook mogelijk. Of extra geluidswerend glas. En voor vochtige ruimtes kun je kiezen voor glas met een zelfreinigende coating. Wil je meer privacy op je badkamer? Dan is melkglas een mooie oplossing.

Zo is er voor ieder dakraam een geschikt glaspakket. Ook op maat gemaakt!

Diverse glaspakketten

FAKRO U3 beglazing

Hr++ glas (U3)
Thermo isolerend glas met een Ug-waarde van 1,0 W/m2K, een geharde buitenruit en een geluidswerendheid van 32 dB.

Veiligheidsglas dubbel (P2)
Veiligheidsglas met een Ug-waarde van 1,0 W/m2K, een geharde buitenruit, gelamineerde binnenruit en geluidswerendheid van 35 dB.

Triple glas (U4)
Super energiebesparend glas met een Ug-waarde van 0,7 W/m2K, een geharde buitenruit en een geluidswerendheid van 33 dB.

Veiligheidsglas triple (P5)
Veiligheidsglas met een Ug-waarde van 0,5 W/m2K, een geharde buitenruit, gelamineerde binnenruit en een geluidswerendheid van 35 dB.

Triple glas isolerend (U6)
Super energiebesparend glas met een Ug-waarde van 0,5 W/m2K, een geharde buitenruit, gelamineerde binnenruit en een geluidswerendheid van 38 dB.

Passiefhuis glas (U8)
Glas voor passiefbouw met een Ug-waarde van 0,3 W/m2K, een geharde buitenruit en  een geluidswerenheid van 36 dB.

Uitgebreid assortiment zonwering

Voor de momenten waarop je even geen warmte of licht in huis wil, biedt FAKRO een uitgebreid assortiment buiten- en binnenzonwering.

Buitenzonwering biedt een 8x effectievere bescherming tegen de opwarming van een ruimte dan binnenzonwering. Een duurzaam alternatief voor een airco dus.

Binnenzonwering is vooral decoratief en ideaal om het licht tegen te houden. Voor een goede nachtrust is een verduisterend gordijn in de slaapkamer een ideale oplossing. Wil je extra gemak en luxe? Kies dan voor een screen met ingebouwde solar sensor. Deze opent en sluit automatisch afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht.

Kijk voor het uitgebreide assortiment op fakrozonwering.nl

Gezonde ventilatie

Frisse lucht is nodig voor gezond wonen. Bij FAKRO dakramen zorgen de regelbare ventilatieroosters voor de juiste balans tussen warmte en ventilatie. Het ventilatierooster is netjes geïntegreerd in het kozijn. Behoefte aan meer frisse lucht? Gebruik dan een van de twee kierstanden. Ventileer je de ruimte goed, maar toch last van condens? Lees hier tips hoe je dit kan voorkomen.

De top in inbraakpreventie

Naast een goed geïsoleerd dak willen we ook dat het daaronder veilig is voor jou en je gezin. Een FAKRO dakraam met het unieke inbraakwerende constructiesysteem topSafe houdt inbrekers in ieder geval buiten! Het systeem is ingebouwd in de constructie van vrijwel alle FAKRO dakramen en zorgt ervoor dat het dakraam, zonder extra bijzetsloten, van buitenaf nagenoeg niet te openen valt.

Het voorkomt dat het hout scheurt bij een poging tot forceren. Of dat een inbreker de scharnieren losrukt en de raamvleugel kan intrappen. Je kunt het topSafe-systeem uitbreiden met opties om te voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Elektrische bediening op afstand

Voor optimaal bedieningsgemak kies je voor elektrische bediening van je dakraam, lichtkoepel, zonwering of raamdecoratie.

FAKRO daglichtoplossingen werken met elektrische bediening via wifi, zonne-energie (solar) of Z-wave.

  • Bij micro-wifi maak je voor de elektrische bediening gebruik van een gratis app op je smartphone of tablet.
  • Bij solar maak je o.a. gebruik van zonne-energie voor de bediening van je rolluik of screen. Hiervoor heb je een speciale afstandsbediening.
  • Bij Z-Wave communiceren de elektrische producten in een woning met elkaar via een draadloze verbinding. Het heeft een vrijwel onbeperkt bereik, is beveiligd en gebruikt weinig energie. Eenvoudig te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening.

’t mooiste licht in huis creëer je samen met FAKRO

FAKRO adviseur bij jou in de buurt

Opzoek naar het beste advies over een van onze daglichtoplossingen op maat? Hiervoor kun je terecht bij een van de officiële FAKRO dealers of FAKRO montagespecialisten. Een FAKRO montagespecialist zorgt voor de vakkundige installatie van het product bij jou thuis.