Blue Monday - 't mooiste licht | FAKRO

Blue Monday

De december feestdagen liggen alweer zo’n drie weken achter je. Je stapt deze maandag met het verkeerde been uit bed. Dat stoppen met roken of drinken, minder eten, meer sporten of wat je je ook had voorgenomen blijkt nu al lastig vol te houden. En van die grijze wolken die je vanachter je raam voorbij ziet drijven word je ook niet vrolijker. Als dit je bekend in de oren klinkt, dan heb je er waarschijnlijk last van: Blue Monday.

Goede voornemens
Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall is de derde maandag van januari de meest deprimerende dag van het jaar, Blue Monday dus. Veel goede voornemens worden nu al niet meer gehaald. Dagen zijn nog steeds donker en op een vakantie moet je vaak nog lang wachten. Hoewel hier zeker een kern van waarheid in kan of zal zitten, is het in ieder geval bewezen dat voldoende daglicht goed werkt tegen neerslachtigheid. En FAKRO kan je als geen ander adviseren over de verschillende mogelijkheden om jouw huis te vullen met natuurlijk licht. Want met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van daglichtoplossingen hebben wij producten die bij jou in huis het mooiste licht naar binnen brengen.

Daglicht voor je gezondheid
Dit mooiste licht komt direct van de zon. Uit vele onderzoeken is gebleken dat voldoende daglicht belangrijk is voor je gezondheid. Zowel geestelijk als lichamelijk. Daglicht regelt je biologische klok. Werkt deze minder goed dan slaap je slechter, heb je minder energie en een slechter humeur. Zeker in de winter hebben veel mensen een tekort aan daglicht wat bij velen tot serieuze klachten leidt.
Bij FAKRO staat het mooiste licht centraal en om hiervan zoveel mogelijk naar binnen te halen, ontwerpen wij onze (plat)dakramen dusdanig dat het glasoppervlakte optimaal daglicht doorlaat. Zo zitten de handgrepen bij alle ramen standaard aan de onderkant en de ventilatieroosters in de bovendorpel. Hierdoor gaat geen licht verloren en zijn de ramen ook nog eens eenvoudig te bedienen!

Het mooiste licht voor een goed humeur
Wij maken voor ieder type hellend of plat dak ramen die geschikt zijn voor alle soorten ruimtes. En met alle aantoonbare gezondheidsvoordelen dat voldoende licht biedt is het misschien eens goed om te kijken of jouw huis op dit moment wel genoeg natuurlijk licht binnen laat. Wil je bijvoorbeeld meer licht op je badkamer? Onze onderhoudsvriendelijke en vochtbestendige tuimeldakramen maken hier een wereld van verschil. Of een dakkapel op zolder waarmee je een extra lichte ruimte creëert. Maar denk ook aan licht van boven door middel van een platdakraam. Perfect voor die aanbouw waarin je je nieuwe keuken laat plaatsen bijvoorbeeld.

In alle gevallen zorgen FAKRO dakramen voor dat beetje extra daglicht in jouw huis om je door Blue Monday heen te slepen en de rest van het jaar met een goed humeur verder te gaan.