Daglicht maakt (vaak) het verschil - 't mooiste licht | FAKRO

Voor velen is een badkamer meer dan alleen een ruimte waar je je wast en je tanden poetst. Het kan de ultieme plek in huis zijn om lekker te ontspannen. De warmte van een douche of bad is natuurlijk ook heerlijk, zeker na een lange dag op het werk. Je kunt zelfs je eigen spa creëren. Eentje waar licht, lucht en luxe je echt laten genieten. En vooral (extra) daglicht kan een groot verschil maken.

Zeker in bestaande woningen zijn badkamers vaak wat gedateerd. Donkere tegels en weinig of misschien helemaal geen ramen maken een ruimte natuurlijk niet heel aantrekkelijk. Afhankelijk van je budget kun je relatief eenvoudig grote verbeteringen aanbrengen. Een likje verf of echt nieuwe tegels die jouw badkamer een heel andere sfeer geven. Misschien kun je wel (extra) daglicht toevoegen door een dakraam te plaatsen. FAKRO kent natuurlijk als geen ander het effect dat één dakraam kan hebben.

‘Onze ouderwetse, donkere badkamer is omgetoverd tot een luxe wellnessruimte mét daglicht en lijkt ineens veel groter.’

Zo was Esther al een tijd uitgekeken op haar badkamer: ‘Onze oude badkamer met blauwe tegels en bruine schrootjes was zó gedateerd. Ongetwijfeld heel hip een aantal jaren geleden, nu dringend toe aan een make-over. We wilden frisse kleuren, moderne meubels en een raam in de badkamer. Je opmaken of scheren bij daglicht is veel fijner dan bij kunstlicht. Bovendien moet je een badkamer goed kunnen ventileren.’

Esther koos voor een FAKRO tuimeldakraam (PTP-V) omdat dit zeer vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk is. Heel geschikt voor een badkamer dus! En met ventilatieroosters in de bovendorpel is frisse lucht ook automatisch goed geregeld.

‘Ik vond het best moeilijk om door de verbouwing heen te kijken. Wat is het effect van lichtere kleuren, andere meubels en het plaatsen van een raam op de ruimte? Dat de badkamer ineens zo veel groter lijkt, was een echte verrassing. De ouderwetse, donkere badkamer is omgetoverd tot een luxe wellnessruimte mét daglicht. We hebben gekozen voor strakke vormen in natuurlijke kleuren. Het kunststof dakraam is makkelijk in onderhoud, net als de grote tegels op de vloer. Het is nu een heerlijke plek om te ontspannen.’

Het is ook goed om te weten dat het vervangen van een oud dakraam jouw hele huis beter isoleert en ventileert. Beiden zijn erg belangrijk! Niet alleen met het oog op een duurzame toekomst met weinig energieverbruik en milieuvriendelijke producten. Maar vooral voor een optimaal leefcomfort. Zo maakt daglicht dus het verschil wanneer je heerlijk wilt ontspannen in jouw badkamer.