Veiligheid boven alles - 't mooiste licht | FAKRO

Een veilig dakraam boven je hoofd

De donkere wintermaanden zijn, volgens de cijfers, veruit het meest geliefd onder inbrekers om hun slag te slaan. Iedereen gaat in het donker naar zijn of haar werk en het is vaak alweer donker bij thuiskomst. Ideale omstandigheden voor een dief om redelijk ongemerkt ergens binnen te sluipen. Probeert deze echter via een veilig (dak)raam van FAKRO jouw domein binnen te komen dan gaat dat niet lukken. Wij hechten namelijk enorme waarde aan jouw veiligheid en die van je medebewoners!

 

Als de kat van huis is…
Het lijkt een simpel gegeven, je deuren en ramen sluiten wanneer je je huis verlaat. Een lichtje laten branden zodat het lijkt alsof er iemand thuis is, zowel in als ook buiten je huis. Of je buren inschakelen om een oogje in het zeil te houden mocht je tijdelijk weggaan. Toch lukt het inbrekers ieder jaar weer, met name in de winter, duizenden mensen op een vervelende manier te verrassen met een bezoek. In veel gevallen lukt dit vanwege een vergeten klein raampje dat toch open is gebleven. Of slecht beveiligde sloten deuren en ramen. Juist met dit laatste kan FAKRO jouw veiligheid enorm vergroten.

 

Goedgekeurd door de politie
De tuimeldakramen van FAKRO dragen allemaal het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het speciale constructiesysteem maakt inbraak via het dakraam vrijwel onmogelijk. Het anti-inbraaksysteem bestaat uit drie belangrijke elementen:

 – beveiligingssysteem tegen demontage van het glas;
 – een afsluitbare klink;
 – en het, door FAKRO zelf ontwikkelde, inbraakwerende TopSafe-constructiesysteem.

Dit laatste systeem is uniek. Het zorgt er namelijk voor dat het dakraam, door een gepatenteerde vinding door FAKRO, van buitenaf nagenoeg niet te openen is. Lees hier meer over dit bijzondere systeem. Deze dakramen zijn ook goed geïsoleerd met (in ieder geval) HR++ glas, makkelijk te bedienen, onderhoudsvriendelijk en voorzien van automatische ventilatieroosters. Hierdoor is het dak boven je hoofd niet alleen veilig voor ongewenste gasten. Het is ook heel energiezuinig.

 

Met een gerust hart je huis uit
Helaas zullen inbrekers altijd hun slag proberen te slaan en ook vindingrijker worden om ongeoorloofd huizen te betreden. Ze proberen via een misleidend praatje aan je deur binnen te komen. Ze letten op de hoeveelheid post die misschien te zien is van buitenaf. Gebruiken een container of plantenbak als opstap naar je balkon of hoger gelegen raam.
Probeer dus altijd alert te zijn, zorg dat er geen hulpmiddelen bij je huis staan en maak het niet te duidelijk dat je er niet bent. En met de veilige dakramen van FAKRO sluit je je deuren en ramen toch net wat geruster achter je wanneer je naar buiten gaat.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste daglichtoplossing? FAKRO helpt je graag.

Ja, ik ontvang graag de consumentenbrochure.

Na je aanvraag ontvang je van ons een bevestiging per e-mail met een downloadlink naar de brochure. 

Door je gegevens in te vullen ga je automatisch akkoord met ons Privacybeleid. En geef je FAKRO toestemming om je maximaal vijf keer per jaar productinformatie te sturen. Je kunt je op ieder moment afmelden voor deze berichten.