FAKRO maakt dakraamvervanging makkelijk - 't mooiste licht | FAKRO

Wanneer je een huis koopt met dakramen is je eerste vraag waarschijnlijk niet hoe lang geleden deze zijn geplaatst. En toch is het goed, zeker wanneer het een wat ouder huis is, hiernaar te informeren. Want de gemiddelde levensduur van een dakraam is zo’n 30 jaar. FAKRO heeft dakramen die heel geschikt zijn voor de vervanging van oude. En deze zijn nog heel duurzaam ook.  

Het zeer vochtbestendige FAKRO kunststof tuimeldakraam (PTP-V) past naadloos op bestaande aftimmeringen van de meeste andere dakraammerken. Zo kan de bestaande aftimmering blijven zitten wanneer het verouderde dakraam wordt vervangen. Je kunt kiezen voor een FAKRO dakraam met (nagenoeg) dezelfde maat als het te vervangen dakraam. Omdat de aftimmersponning naadloos past op de al bestaande aftimmering, verkort dit aanzienlijk de montagetijd. Dat is niet alleen een groot voordeel voor montagespecialisten, maar ook voor jou. Zo geniet jij nog sneller van het mooiste licht!

Waarom zou je een oud of versleten dakraam vervangen?

Bespaar op kosten.
De energiezuinige dakramen van FAKRO houden het binnenklimaat op zolder aangenaam en je energiekosten blijven laag. Onze dakramen zijn zeer goed geïsoleerd. Hierdoor blijft het niet alleen de zolder op de gewenste temperatuur, maar ook je hele woning.
Creëer een gezond binnenklimaat en zorg voor frisse lucht.
Ventilatieroosters van FAKRO zorgen voor een continue toevoer van verse lucht voor een gezond en prettig leefklimaat. Het ventilatierooster is weggewerkt in de bovendorpel van het kozijn en zorgt      automatisch voor een goede luchtcirculatie. Het levert een optimale balans in verse lucht, ongeacht de weersomstandigheden.
Verhoog de veiligheid.
FAKRO’s unieke topSafe®-systeem maakt van het FAKRO dakraam een uitzonderlijk veilig product. Dit systeem zorgt voor extra versterking van de scharnieren en de sluiting. Dit voorkomt dat het kozijn    gemakkelijk open gebroken kan worden.
Kies voor vochtbestendigheid.
Het zeer vochtbestendige FAKRO kunststof tuimeldakraam is door zijn verhoogde weerstand tegen vocht heel geschikt voor de badkamer of keuken. Daarnaast worden ze standaard gemaakt met gerecycled PVC. Heel goed voor jou en het milieu dus.
Meer gebruiksgemak.
Bij FAKRO dakramen zit de handgreep standaard aan de onderkant. Hierdoor is het dakraam altijd gemakkelijk te bedienen, ook als het hoger geplaatst is.
Verhoog het wooncomfort.
Voor een optimaal wooncomfort kunnen de dakramen uitgebreid worden met bijpassende binnen- en buitenzonwering. Laat je vooral adviseren welke zonwering voor jou het meest geschikt is.

Subsidies energiebesparende maatregelen
Een nieuw dakraam is natuurlijk een investering. Maar het levert op termijn juist kostenbesparingen op die je terugziet op jouw energierekening. De overheid komt hierin in sommige gevallen zelfs tegemoet met aantrekkelijke subsidies voor energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van HR++ glas, dat standaard geïntegreerd is in een FAKRO dakraam. Nieuwsgierig naar welke subsidies of leningen er zijn voor het verbeteren of verduurzamen van de woning? Kijk dan op verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer.