Van washok tot ruimte voor je was - 't mooiste licht | FAKRO

Iedere ruimte onder een schuin of plat dak kan worden omgetoverd tot iets bijzonders. Daar kwam Jonna achter toen zij dakramen liet plaatsen in haar washok.
“Tijdens het verbouwen van onze zolder hebben we extra dakramen door FAKRO laten plaatsen op de slaapkamers. En ineens dacht ik: waarom ook niet een raam in het washok, voor een beetje daglicht en ventilatie?” Wanneer je een aparte ruimte hebt voor de was gebruik je deze ongemerkt toch best vaak. Daglicht maakt ook dan een groot verschil!

Klein maar fijn
Je was en wasmachine (en eventuele droger) hebben meestal een plek op je badkamer of (bij)keuken. Een eigen ruimte hiervoor is natuurlijk extra prettig. Al zijn het dan in veel gevallen kleine, donkere en vochtige ruimtes. “Per week breng je best wat uren door met het doen van de was, zeker als je jonge kinderen hebt die veel buiten spelen en sporten. Ik ben nogal netjes en hou niet van apparaten en wasmanden in zicht, dus hebben we alles netjes weggewerkt achter een deur op zolder. Niet te geloven wat je met een slimme indeling kwijt kunt op nog geen twee à drie vierkante meter.”

Jonna raakte geïnspireerd door het extra licht dat door onze dakramen ontstond in de slaapkamers. En voor een vochtige wasruimte is extra ventilatie ook zeker geen overbodige luxe.

‘Het voelt als de was binnen doen mét een beetje een buitengevoel.’

Zelfs een kleine plek in huis kan een fijne plek worden. Zoals de ruimte waar je je was doet. Een alledaagse klus die net wat prettiger wordt door daglicht. Jonna bekijkt deze huishoudelijke taak in ieder geval met andere ogen. “Tijdens het doen van de was kan ik nu vogels in de boomtoppen zien én horen. Het voelt als de was binnen doen mét een beetje een buitengevoel. Door de hoeveelheid licht die door het dakraam naar binnen komt, is het washok ineens omgetoverd tot een wasruimte.”