Groen van binnen en van Buiten - 't mooiste licht | FAKRO

Je ziet ze in de UK op een vakantiepark, bij scholen en als woningen. Makkelijk te herkennen aan hun halfronde, langwerpige vorm en groene dak. Het Britse Green Unit® ontwerpt en produceert modulaire passiefhuizen die makkelijk op verschillende plekken geplaatst en voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. En al sinds het begin van de ontwikkeling van deze bijzondere gebouwen zorgt FAKRO voor de perfecte isolatie. En uiteraard ’t mooiste licht hierin.

Green Unit® werkt inmiddels al een aantal jaren nauw samen met FAKRO en de FTP-V P5 triple glas ramen zijn een vast onderdeel geworden van ons ontwerp.” Ben Williams – Architect van Green Unit®. Zo ligt er een vakantiepark in Kent waarop ook een Green Unit® Arc woning staat. Vanuit dit vakantiehuis op Great Field Farm laat FAKRO de vakantieganger via meerdere dakramen genieten van het uitzicht over het platteland.

Groen van binnen en van Buiten
Onder de, letterlijk, groene daken van de units vind je een optimaal geventileerde ruimte die wordt verwarmd door infrarode vloerverwarming. En zelfs slimme sensoren die pollen buitenhouden. Niet alleen duurzaam maar ook goed voor je gezondheid dus. De dakramen zorgen naast een mooie lichtinval ook voor de nodige isolatie en ventilatie die voldoet aan de regels van een passiefhuis. Zo biedt de Green unit op Great Field Farm de vakantieganger een heel aangename plek met oog voor de natuur waarin het ligt.

Indrukwekkend zonder een voetafdruk
Het doel van alle modulaire gebouwen van Green Unit® is om voor zowel commerciële als particuliere markt volledig energie- en COneutrale units te ontwerpen. Deze zijn makkelijk te realiseren en zeer duurzame plekken om in te werken of wonen. Direct vanuit de fabriek kunnen de units makkelijk verplaatst en op meerdere gebieden ingezet worden. Het zal je niet verbazen dat FAKRO hier met trots aan bijdraagt.